Park Le Mattas

Ingang le Mattas.
GPS positie ingang le Mattas, voor uw navigatie apparatuur:
44gr. 13min. 34,36sec. Noord, 4gr. 21min. 39,73sec. Oost, of:
44,245445 Noord en 4,359856 Oost.

Le Mattas is een bijzonder "bungalowpark".
Het ligt in de Gard, Zuid Frankrijk, ongeveer 50 kilometer noord van de stad Nîmes, ongeveer 30 kilometer zuidelijk van Montelimar. dichtsbijzijnde plaats is Méjannes le Clap.
Le Mattas is vooral bijzonder door de mooie ligging van de bungalows. Bij de opbouw van het park is indertijd veel aandacht besteed aan het in stand houden van de oorspronkelijke, ongerepte natuur.

 

Mattas vanuit de lucht.

Ruim 40 jaar geleden heeft een Nederlandse projectontwikkelaar op deze bosrijke plek een aantal bungalows gebouwd en doorverkocht aan particulieren voornamelijk uit Nederland. Deze particuliere eigenaren hebben zich verenigd in een Vereniging van Eigenaren en een beheerder aangesteld die permanent op het park verblijft en o.a. zorgdraagt voor de collectieve voorzieningen.

Momenteel bestaat het park uit 121 bungalows. De bungalows zijn opgetrokken uit licht gepleisterde steen. Elke bungalow heeft een privé terrein van ca. 400 tot 600 m2 met natuurlijke vegetatie. Sinds 1992 is er bij veel bungalows een extra slaapkamer aangebouwd, zodoende is er een grotere verscheidenheid aan verschillende types bungalows ontstaan. Le Mattas beschikt over uitstekende voorzieningen, waarover ook huurders vrijelijk kunnen beschikken: een zwembad met zonneterras, een peuterbad, een kleine speeltuin, twee tennisbanen, een volleybalveld, een voetbalveldje en twee jeux de boulesbanen. Ook is er een overdekte ruimte met mogelijkheden voor tafeltennis. Naast het zwembad zijn twee barbecue's voor gezamenlijk gebruik.

Er wordt veel aandacht besteed aan de goede sfeer en de veiligheid in het park. Om elke bewoner daaraan daadwerkelijk te laten meewerken, zijn er afspraken gemaakt, deze zijn vastgelegd in het Huishoudelijk Reglement van Le Mattas. Ook de voorzieningen zijn erop gericht het speciale karakter te handhaven. De beheerder draagt zorg voor collectieve zaken zoals het "terrain des sports", de receptie en het geven van informatie, en hij kan bijspringen in geval van nood. Er zijn geen winkels, restaurants en disco, daarvoor kan men in de directie omgeving terecht. Honden zijn toegestaan op het park mits aangelijnd. In verband met de warmte tijdens de zomermaanden is het aan te raden huisdieren thuis te laten.

Bent u op zoek naar rust, natuur en privacy in uw vakantie dan kunt u dit allemaal terugvinden in een vakantie op Le Mattas.