Park Le Mattas


Le Mattas is bijzonder "bungalowpark" gelegen op een heuvel. Het park kenmerkt zich door zijn mooie ligging in bosrijkgebied. Bij de opbouw van het park is indertijd veel aandacht besteed aan het in stand houden van de oorspronkelijke, ongerepte natuur. Dit heeft geresulteerd dat iedere bungalow zijn eigen unieke ligging heeft met een privé terrein variërend van ca. 400 tot 600 m2 met natuurlijke vegetatie. Het park ligt in departement de Gard, Zuid Frankrijk, ongeveer 50 kilometer noord van de stad Nîmes, ongeveer 30 kilometer zuidelijk van Montelimar. Het dichtsbijzijnde dorpje is Méjannes le Clap.

 

Het park bestaat uit totaal 121 bungalows. Le Mattas beschikt over uitstekende voorzieningen, waarover ook huurders vrijelijk kunnen beschikken. Zo beschikt het park op het "terrain des sports" over een zwembad met zonneterras, een peuterbad, een kleine speeltuin, twee tennisbanen, een volleybalveld, een basketbalveld, een voetbalveldje en twee jeux de boulesbanen. Ook is er een overdekte ruimte met mogelijkheden voor tafeltennis. Naast het zwembad zijn twee barbecue's voor gezamenlijk gebruik.

Er wordt veel aandacht besteed aan de goede sfeer en de veiligheid in het park. 's Zomers is er veel reuring en gezelligheid op het park door de aanwezigheid van de vele huurders. In het hoogseizoen worden er diverse activiteiten georganiseerd. Op het park is een beheerder aanwezig die zorg draagt voor collectieve zaken zoals het "terrain des sports", de receptie en het geven van informatie, en hij kan bijspringen in geval van nood. Op het park zelf zijn geen winkels, restaurants, ijssalon etc. Op slechts 3 kilometer verderop in het dorp Méjannes le Clap zijn deze voorzieningen wel te vinden.

Bent u op zoek naar rust, natuur en privacy in uw vakantie dan kunt u dit allemaal terugvinden in een vakantie op Le Mattas.