Omgeving

In het dorp Méjannes le Clap zijn bij de plaatselijke VVV (“Office du Tourisme”) gedetailleerde wandelkaarten verkrijgbaar, alsmede informatie over paardrijden en culturele activiteiten in het dorp. Zo ook over kanovaren op de Cèze, Gardon en de Ardèche. Binnen een straal van 30 km zijn enkele golfbanen. De dichtstbijzijnde is even buiten Uzès, richting Pont du Gard.

Recreatie in de omgeving van het park
De omgeving is uitstekend geschikt voor wandelingen. In de vrijwel ongerepte natuur zijn, langs veelal dichtbegroeide paden, wandelroutes uitgezet. Het licht bergachtige “garrique”- landschap biedt fraaie vergezichten. Sommige routes voeren langs kleine grotten, meertjes, hunebedden en plateaus, begroeid met lavendel, tijm en rozemarijn, en door stille dalen met - in het voorjaar- een schat aan wilde bloemen.

Recreatie in de regio
Het departement Gard grenst aan de “Provence” en maakt deel uit van de Lanquedoc-Roussilon. Er worden veel druiven (voor de wijn) verbouwd. Je treft er behalve vele kleine dorpjes ook enkele grote plaatsen aan, zoals Uzès, Pont St. Esprit, Bagnols sur Cèze, Alès, Avignon, Remoulins (Pont du Gard), Nîmes en Orange, waar de Romeinse invloed nog zichtbaar is.


Enkele bezienswaardigheden
Bezienswaardigheid: Omschrijving: Plaats:
Grotte de la Salamandre Prachtige druipsteengrot Méjannes le Clap
L'Aven d'Orgnac mooie druipsteengrot Barjac
Les Gorges de l'Ardèche prachtige rivierkloof Vallon Pont d'Arc
La Roque sur Cèze schilderachtig dorpje La Roque sur Cèze
La Cascade du Sautadet waterval met vele geulen La Roque sur Cèze
Les Concluses prachtige rivierkloof Verfeuil
Le Pont du Gard Romeins aquaduct Remoulins
Uzès fraai stadje, oudste hertogdom Uzès
Le Guidon du Bouquet hoogste punt in omgeving (629 m) Vallérarques
Bambouseraie exotische bamboetuinen Anduze
Nîmes levendige “Romeinse" stad Nîmes