Omgeving

Op 3 km van le Mattas ligt het dorpje Méjannes-le-Clap met een kleine supermarkt (U-tile), bakker, slager en café. Gedurende het seizoen zijn er enkele restaurants en een wekelijkse markt rondom het dorpsplein. Op 25 minuten liggen de stadjes Barjac en St. Amboix met verschillende grotere supermarkten, restaurants en cafés. Op 40 minuten ligt Uzés, een grotere stad met een mooie oude binnenstad, populaire weekmarkt op zaterdag en alle grote hypermarchés en winkels in de omgeving.

In het dorp Méjannes le Clap zijn bij de plaatselijke VVV (“Office du Tourisme”) gedetailleerde wandelkaarten, informatie over paardrijden en culturele activiteiten in het dorp verkrijgbaar. Zo ook informatie over kanovaren op de Cèze, Gardon en de Ardèche.

Recreatie in de omgeving van het park
De omgeving is uitstekend geschikt voor wandelingen. In de vrijwel ongerepte natuur zijn, langs veelal dichtbegroeide paden, wandelroutes uitgezet. Het licht bergachtige “garrique”- landschap biedt fraaie vergezichten. Sommige routes voeren langs kleine grotten, meertjes, hunebedden en plateaus, begroeid met lavendel, tijm en rozemarijn, en door stille dalen met - in het voorjaar- een schat aan wilde bloemen.

Steden in de regio
Het departement Gard grenst aan de “Provence” en maakt deel uit van de Lanquedoc-Roussillon. Er worden veel druiven (voor de wijn) verbouwd. Je treft er behalve vele kleine dorpjes ook enkele grote plaatsen aan, zoals Uzès, Pont St. Esprit, Bagnols sur Cèze, Alès, Avignon, Remoulins (Pont du Gard), Nîmes en Orange, waar de Romeinse invloed nog zichtbaar is.

Le Mattas ligt verder op ongeveer 40 km van de Pont du Gard en van Vallon Pont d’Arc en de Gorges de l’Ardeche, een klein uurtje van de romeinse steden Nimes, Avignon en Orange en op anderhalf uur van het strand van Saintes-Maries-de-la-Mer in de Camargue.


Enkele bezienswaardigheden
Bezienswaardigheid: Omschrijving: Plaats:
Grotte de la Salamandre Prachtige druipsteengrot Méjannes le Clap
L'Aven d'Orgnac mooie druipsteengrot Barjac
Les Gorges de l'Ardèche prachtige rivierkloof Vallon Pont d'Arc
La Roque sur Cèze schilderachtig dorpje La Roque sur Cèze
La Cascade du Sautadet waterval met vele geulen La Roque sur Cèze
Les Concluses prachtige rivierkloof Verfeuil
Le Pont du Gard Romeins aquaduct Remoulins
Uzès fraai stadje, oudste hertogdom Uzès
Le Guidon du Bouquet hoogste punt in omgeving (629 m) Vallérarques
Bambouseraie exotische bamboetuinen Anduze
Nîmes levendige “Romeinse" stad Nîmes